Κυριακή, Οκτωβρίου 01, 2006

Μεταφοραί-Μετακομίσεις


Από την 1η Οκτωβρίου 2006 μετακομίζουμε στη νέα μας διεύθυνση:

Θεαμαπάτες & Δικτυώματα

[με την ευγενή χορηγία της WordPress]

Please, αλλάξτε τους σελιδοδείκτες σας, τα bookmarks σας, τα αγαπημένα σας, τα favorites σας ή όπως αλλιώς τα λέει ο browser σας.

Αυτό το blog θα συνεχίσει να υπάρχει για λίγο ακόμα [χωρίς να ενημερώνεται] - ίσως και για πάντα χαμένο στον ωκεανό της μπλογκόσφαιρας.

Αιτίες της μετακόμισης;

Όχι αισθητικοί πάντως. Αυτό εδώ το μπλογκ είναι καλυτερότερο αισθητικά από εκείνο στη WordPress, όπου δυστυχώς οι αλλαγές που μπορεί να κάνει κάποιος -χωρίς όβολα- είναι περιορισμένες και προκαθορισμένες.

Από την άλλη τα blog της WordPress έχουν διάφορες άλλες εξαιρετικές δυνατότητες που εδώ είναι στο... περίπου.

Εξαιρετική search. Ψάχνεις μια λέξη στο blog και τα αποτελέσματα είναι ακριβέστατα και όχι φλου.

Θεματικές Κατηγορίες. Εδώ οι λύσεις είναι μεσοβέζικες και λειψές.

Τα "πρόσφατα σχόλια" εδώ εμφανίζονται με μια μεσοβέζικη λύση. Ωστόσο, πρόσφατα σχόλια σε ένα post που δεν υπάρχει στην πρώτη σελίδα του blog δεν εμφανίζονται, ακόμα και αν είναι σημερινά.

Και άλλα πολλά, λιγότερο ή περισσότερο καλά. Το κακό με τις μετακομίσεις, πέρα από τον κόπο, είναι ότι μπορεί στο νέο σπίτι τα υδραυλικά, για παράδειγμα, να είναι σάπια. Θα δείξει...

Ένας άλλος λόγος για τη μετακόμιση ήταν και οι μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο. Τον περασμένο Ιούνιο, την ίδια περίπου περίοδο που "ενεργοποιήθηκε" αυτό εδώ το blog, για λόγους πειραματισμού είχα ξεκινήσει και ένα παράλληλο blog, με τα ίδια περιεχόμενα [η WordPress μεταφέρει αυτόματα τα μπλογκ του blogger-blogspot στους servers της].

Έκπληκτος ανακάλυψα ότι, τις τελευταίες εβδομάδες, το πειραματικό αυτό ιστολόγιο είχε τις ίδιες αν όχι περισσότερες επισκέψεις από αυτό εδώ το blog κυρίως εξαιτίας των καλύτερων αποτελεσμάτων που έδιναν οι μηχανές αναζήτησης [το περίεργο είναι το google ανήκει στην ίδια εταιρεία με το blogger-blogspot, αλλά "αναζητά" και "ερευνά" πολύ καλύτερα τα blogs της WordPress!]

Και το να έχει κάποιος δύο μπλογκ με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο είναι ασυγχώρητη -και κοπιαστική!- βλακεία. Οπότε "Μεταφοραί-Μετακομίσεις-Ο Μπλόγκης" και τέλος!

Συγνώμην για την inconvenience!

Σας φιλώ και σας ασπάζομαι!

3 σχόλια:

1 είπε...

Στο καλό και να μου γράφω. Δοκιμή.

Ανώνυμος είπε...

σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

ξανά μανά