Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2006

Ο Τζ. Πέτρας για το εβραϊκό λόμπυ και την εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο

Ακόμη ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του καθηγητή Τζέιμς Πέτρας σχετικά με "Το [εβραϊκό] Λόμπυ και την Ισραηλινή Εισβολή στον Λίβανο: Τα Γεγονότα τους και τα Δικά μας", δημοσιευμένο χθες στην Αντικαθεστωτική Φωνή [Dissident Voice].

Μικρό απόσπασμα:

"Το Ραββινικό Συμβούλιο Αμερικής [Rabbinical Council of America-RCA] κάλεσε τους ισραηλινούς στρατιωτικούς να επανεκτιμήσουν τους στρατιωτικούς κανόνες πολέμου υπό το πρίσμα της "αδίστακτης χρησιμοποίησης" από τη Χεζμπολάχ, " πολιτών, νοσοκομείων, ασθενοφόρων, τζαμιών κ.ο.κ. ως ανθρώπινες ασπίδες", όπως αναφέρει η Jerusalem Post {21 Αυγούστου 2006]. Το RCA και η Eminah, μοντέρνα οργάνωση ορθόδοξων [σ.σ. εβραίων] γυναικών, εκπροσωπούν πάνω από ένα εκατομμύριο εβραίους στις ΗΠΑ. Η έκκλησή τους για τη μεγιστοποίηση του αριθμού των θανάτων πολιτών ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο "κίνδυνος" για τους "δικούς μας" (Ισραηλινούς εβραίους) στρατιώτες ταιριάζει απόλυτα με εκείνη των στρατιωτικών ιερέων της Βέρμαχτ που υποκινούσαν τη στρατηγική της καμένης γης στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι ομόλογοί τους στο Ισραήλ, οι ραββίνοι Ελιγιάχου και Ντρόρι, επανέλαβαν τις "λεπτές επικρίσεις" του RCA με περισσότερο γλαφυρούς και δίχως αναστολές όρους: "Οι διεφθαρμένοι στρατιωτικοί μας, που μας λένε ότι οι στρατιώτες μας πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές τους για να προστατεύσουν τους πολίτες του εχθρού, είναι η αιτία που χάσαμε τον πόλεμο", σύμφωνα με τον μειλίχιο ραββίνο Ελιγιάχου, που θεωρεί όλους τους μη-εβραίους πολίτες που αντιτίθενται στην πολιτική του Ισραήλ ως εχθρούς που τους αξίζει η αποτέφρωση. Μη θέλοντας να υστερήσει, ο καλός ραββίνος Ντρόρι κατηγόρησε την υπόλοιπη Δύση ως "αντισημιτική", γιατί τρομοκρατήθηκε από τον θηριώδη όλεθρο του Ισραήλ. "Οι αντισημίτες ζητούν να κάνουμε χρήση της χριστιανικής ηθικής ενώ οι εχθροί μας δρούν ως βάρβαροι" (Jerusalem Post, 21 Αυγούστου 2006). Προφανώς η δολοφονία και το σακάτεμα πλέον των χιλίων Λιβανέζων πολιτών, κυρίως γυναικών και παιδιών, δεν ικανοποιεί αυτόν τον φρενιασμένο ραββίνο.

Κι αν κάποιος νομίζει ότι αυτοί οι αμερικανοί και ισραηλινοί ραββίνοι είναι απλώς τρελαμένοι ή μεμονωμένοι ψυχοπαθείς, τρεις εβδομάδες νωρίτερα κάποιος ραββίνος Ντοβ Λιόρ, μιλώντας για λογαριασμό του Συμβουλίου των Ραββίνων Yesh (που έχει εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές στο Ισραήλ), δήλωσε ότι "όταν οι εχθροί μας κρατούν με το ένα χέρι ένα μωρό και με το άλλο μας πυροβολούν, ή όταν οι πύραυλοι σκόπιμα στρέφονται κατά πολιτών στη Γη του Ισραήλ αδιαφορώντας κατάφωρα για την ηθική, είμαστε υποχρεωμένοι να δράσουμε σύμφωνα με την εβραϊκή ηθική, που επιτάσσει το "αν κάποιος θελήσει να σε σκοτώσει, σκότωσέ τον πρώτος"" (Jerusalem Post, 21 Αυγούστου 2006).

Οι άγιοι άνδρες των Αγίων Τόπων, δίνουν post-factum τη θρησκευτική τους ευλογία για τις δολοφονίες περισσότερων από τριακόσια παιδιά του Λιβάνου και προτρέπουν στη δολοφονία ακόμη περισσότερων παιδιών στο μέλλον. Όλα αυτά, μας λένε, είναι σύμφωνα με την "εβραϊκή ηθική". Σίγουρα, πολλοί εβραίοι στις ΗΠΑ, ειδικά οι φιλελεύθεροι αλλά ακόμη και οι συντηρητικοί, αντιτίθενται στις ραββινικές εντολές για τη σφαγή παιδιών, αλλά η ευγενική τους σιωπή είναι εκκωφαντική."

Η συνέχεια στο άρθρο.

2 σχόλια:

ATHENA είπε...

ΜΟΛΙΣ ΠΟΣΤΑΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΘΕΑΜΑΠΑΤΕΣ, ΕΠΑΘΑ ΚΑΤΙ ΣΕ DEJA VUE

LOLOLOLOLOL


ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ;)

1 είπε...

Ντεζά βύ, ντεζά βύ.

Το χρωστάω και θα συνεχίσω να το χρωστάω για λίγες ημέρες - όπως εξηγώ στο τελευταίο εκ των τριών -παρακαλώ!- post της σήμερον. Να περνάτε καλά και να είστε φρόνιμοι. Μην στήσετε κανέναν καυγά εν τη απουσία μου, please!