Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2006

Bilderberg 2006 [II]

Την τιμητική του έχει σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το "ελληνικό παράρτημα" της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Οι δηλώσεις του καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνου Βερέμη (βιογραφικό στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας), Α΄ Αντιπροέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ, για τους φοιτητές που έχουν καταλάβει τις περισσότερες σχολές των ελληνικών πανεπιστημίων προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρουν Τα Νέα στην πρώτη τους σελίδα: "Τορπίλη στον διάλογο από σύμβουλο της υπουργού - Προβοκάρουν με "νταήδες" και "αιώνιους" - Βερέμης: Άγρια επίθεση στους φοιτητές των καταλήψεων".

Ο Θ. Βερέμης, μπιλντερμπέργκερ 1993 και 1999, έκανε αυτές τις δηλώσεις υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και προέδρου του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Ένας άλλος έλληνας μπιλντερμπέργκερ, ο Γιώργος Δαυίδ, μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ, έχει και αυτός την τιμητική του στα σημερινά πρωτοσέλιδα, αφού η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε στην εταιρεία Coca-Cola 3E, της οποίας τυγχάνει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, πρόστιμο μαμούθ ύψους 8,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Καθημερινή φιλοξενεί την είδηση στην πρώτη της σελίδα, όπου, πιο κάτω, διαβάζουμε ακόμη μία ενδιαφέρουσα είδηση: "Στις καλένδες το Ευρωσύνταγμα παρά τις προσπάθειες Μπαρόζο για επανέναρξη διαδικασιών".

Και ποιος τυγχάνει, από τον Απρίλιο του 2005, Ειδικός Σύμβουλος του πάλαι ποτέ Πορτογάλου μαοϊκού και νυν Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso; Μα ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Λουκάς Τσούκαλης. Μπιλντερμπέργκερ 2003 και 2006.

Έχουν και οι παγκοσμιοποιητές τα προβλήματά τους...

Πέρυσι την άνοιξη, για παράδειγμα, είχε ξεσπάσει και ένα σκανδαλάκι με τον Ζοζέ Μπαρόζο, όταν αποκαλύφθηκε ότι, τον Αύγουστο του 2004, είχε φιλοξενηθεί για μία εβδομάδα στη θαλαμηγό του εφοπλιστή-τραπεζίτη-επιχειρηματία Σπύρου Λάτση. Οι Ζοζέ Μπαρόζο και Σπύρος Λάτσης συνδέονται φιλικά εδώ και 25 χρόνια από την εποχή που σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Ανάλογο σκανδαλάκι, βέβαια, δεν ξεσπά ποτέ όταν φιλοξενείται στη θαλαμηγό του Σπ. Λάτση, ο πάλαι ποτέ πλανητάρχης και πατέρας του νυν πλανητάρχη Τζωρτζ Μπους Α΄, που αυτές τις ημέρες, για μία ακόμη φορά κι ακόμη μία χρονιά, απολαμβάνει τις ελληνικές θάλασσες επισκεπτόμενος και διάφορα νησιά, όπως την Φολέγανδρο...

Κι οι παγκοσμιοποιητές χρειάζονται τις διακοπές τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: