Τρίτη, Ιουνίου 13, 2006

Bilderberg 2006

Η ετήσια σύνοδος της περιβόητης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ (54η κατά σειρά), έγινε εφέτος στην Οττάβα του Καναδά, από τις 9 ώς τις 11 Ιουνίου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν, σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου, ήταν: οι σχέσεις Ευρώπης-Αμερικής, το ενεργειακό, η κατάσταση στη Ρωσία, στο Ιράν, στη Μέση Ανατολή και στην Ασία και, τέλος, τα ζητήματα της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης.

Στη σύνοδο συμμετείχαν περίπου 130 άτομα, τα δύο τρίτα εκ των οποίων προέρχονταν από την Ευρώπη ενώ οι υπόλοιποι από τη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ και Καναδά). [Εκτός Αμερικής και Ευρώπης εφέτος παραβρέθηκαν ένας Παλαιστίνιος, ένας Ισραηλινός, ένας Ιρακινός και ένας Κινέζος]. Περίπου το ένα τρίτο των μελών είναι πολιτικοί (μέλη κυβερνήσεων κάποιοι εξ αυτών) ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από τους χώρους της οικονομίας, της βιομηχανίας, της εργασίας, της εκπαίδευσης και των τηλεπικοινωνιών. Οι συμμετέχοντες, παρίστανται ως άτομα και όχι με την επίσημη ιδιότητά τους και επιλέγονται με τα εξής κριτήρια: την εμπειρία τους, τις γνώσεις τους, τη θέση τους. Όλες οι συζητήσεις είναι ανεπίσημες και off-the-record.


Ροκφέλλερ
Ως γνωστόν, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αποτελεί την προσωπική δεξαμενή σκέψης-λέσχη του γνωστού και μη εξαιρετέου Ντέιβιντ Ροκφέλλερ, της γνωστής οικογενείας πετρελαιάδων, τραπεζιτών, επιχειρηματιών, πολιτικών, χρηματιστών...

Ο Ντ. Ροκφέλλερ είναι το μοναδικό άτομο που έχει παραστεί και στις 54 συνόδους της Λέσχης.

Εφέτος συμμετείχαν επίσης και οι: Χένρυ Κίσσινγκερ, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και Ρίτσαρντ Περλ εκ των στρατηγικών νοών της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και στενοί συνεργάτες του Ντ. Ροκφέλλερ επί σειρά ετών.
Ο πλήρης κατάλογος με τα υπόλοιπα μέλη υπάρχει στον γνωστό ιστότοπο τον αφιερωμένο στις δραστηριότητες της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.



Ελλάς τα μεγαλεία σου!
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν στη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ:

  • Γεώργιος Α. Δαυίδ [Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως – 3Ε – Coca-Cola, που συμμετέχει ανελλιπώς από το 1996 στις συναντήσεις, ως συντονιστής –προφανώς– της Λέσχης στην Ελλάδα].
  • Γεώργιος Αλογοσκούφης [υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, που είχε πάρει μέρος στις εργασίες της Λέσχης και πέρυσι].
  • Λουκάς Τσούκαλης [καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και, όπως αναφέρεται στον κατάλογο των μελών, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, το οποίο κάποτε ήταν Ελληνικό Ίδρυμα Αμυντικής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), και τώρα του έχει απομείνει το ακρωνύμιο. Διάφορα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ έχουν κατά καιρούς συμμετάσχει στις συνόδους της Λέσχης: Γεώργιος Δαυίδ, Αλέξης Παπαχελάς (δημοσιογράφος), Θάνος Βερέμης και Θεόδωρος Κουλουμπής (καθηγητές πανεπιστημίων), Γιάννης Βαληνάκης (πανεπιστημιακός, υφυπουργός Εξωτερικών). Ο Λουκάς Τσούκαλης είχε λάβει μέρος και στη συνάντηση του 2003, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα είχε λάβει μέρος στη συνάντηση της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral), που αποτελεί ακόμη ένα... μαγαζάκι του Ροκφέλλερ, με τη συμμετοχή και Ιαπώνων].
Για τις συνόδους των προηγούμενων ετών μπορείτε να διαβάσετε τα παρακάτω κείμενά μου:
Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αποτελεί ένα είδος άτυπης παγκόσμιας κυβέρνησης.

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Σιγά να μην κυβερνάνε τον κόσμο οι Ροκφέλλερ από κοινού με τον όποιο Γ. Αλογοσκούφη...

Απλά πρόκειται για μια λέσχη όπου τα αφεντικά του πλανήτη έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν τις ηγετικές προσωπικότητες της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ και να ενημερώνονται από "πρώτο χέρι" για όσα συμβαίνουν στις χώρες τους - και όχι μόνον.

Οι πραγματικοί αφέντες του κόσμου συμβούλους και υπαλλήλους χρειάζονται. Τις αποφάσεις μπορούν να τις παίρνουν και μόνοι τους...
    Υ.Γ. Οι φωτογραφίες του Ντ. Ροκφέλερ προέρχονται από το άρθρο της Κορίνας Βασιλοπούλου, "Δυναστεία Ροκφέλερ - Οι Εφευρέτες της Παγκοσμιοποίησης", Ε-Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 16 Απριλίου 2006.


Δεν υπάρχουν σχόλια: