Σάββατο, Ιουνίου 24, 2006

Bilderberg 2006 [III]

Η εφημερίδα Τα Νέα δημοσιεύει σήμερα ολοσέλιδο άρθρο του Στέλιου Βραδέλη για τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ με τίτλο "Οι Έλληνες του Κλαμπ των Ισχυρών - Αλήθειες και Μύθοι για τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ". Ψύχραιμη αντιμετώπιση του θέματος, με κάποια ιστορικά στοιχεία, πληροφορίες για τη μυστικότητα που περιβάλλει τις συναντήσεις των μελών της Λέσχης και τα όσα συζητώνται σ' αυτές, πληροφορίες για τη φετινή συνάντηση και τους Έλληνες που συμμετείχαν σ' αυτήν.

Το άρθρο συνοδεύεται και από σχετικό γράφημα για τους Έλληνες πολιτικούς που έχουν συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Λέσχης την τελευταία περίπου εικοσαετία.

Το άρθρο είναι το μοναδικό, εξ όσων γνωρίζω, που δημοσιεύτηκε στον ελληνικό τύπο σχετικά με τη φετινή σύνοδο της Λέσχης. Προφανώς όσοι Έλληνες συμμετείχαν δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση του γεγονότος. Κάποιες χρονιές οι παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων "πλημμυρίζουν" με σχόλια για τη συμμετοχή στις εργασίες της Μπίλντερμπεργκ του ενός ή του άλλου πολιτικού. Οι ίδιοι διοχετεύουν τις σχετικές πληροφορίες για να δείξουν ότι οι μετοχές τους στο πολιτικό χρηματιστήριο βρίσκονται σε άνοδο...

Στο άρθρο υπάρχει ένα μικρό λαθάκι: ο Λουκάς Τσούκαλης παραμένει πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, δεν είναι "πρώην".

Η ιδιότητα του Λ. Τσούκαλη αναφέρεται στο άρθρο της ίδιας εφημερίδας που υπογράφει ο ίδιος στη σελίδα 14: "Ζήσε και συ τον δικό σου μύθο... στο ελληνικό πανεπιστήμιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: