Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2006

Ο Τσάβες μιλά [και] για τον "παγκόσμιο δικτάτορα"

Αποσπάσματα από τη χθεσινή ομιλία του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ [δείτε και το σχετικό φιλμάκι εδώ]:

Και ο διάβολος ήρθε εδώ χτες. Χτες ο διάβολος ήρθε εδώ. Ακριβώς εδώ [ο Ούγο Τσάβες σταυροκοπιέται]. Και μυρίζει θειάφι ακόμη και σήμερα.

Χτες, κυρίες και κύριοι, από αυτό το βήμα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο κύριος τον οποίο αποκαλώ διάβολο, ήρθε εδώ, μιλώντας λες και κατείχε τον κόσμο. Πραγματικά. Σαν ιδιοκτήτης του κόσμου. [...]

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, χτες, μας είπε, ακριβώς εδώ, σ' αυτή την αίθουσα, και σας διαβάζω τα λόγια του: "Όπου κι αν κοιτάξετε, ακούτε εξτρεμιστές να σας λένε ότι μπορείτε να ξεφύγετε από τη φτώχεια και να ανακτήσετε την αξιοπρέπειά σας με τη βία, τον τρόμο και τον μαρτυρικό θάνατο".

Όπου κοιτάξει, βλέπει εξτρεμιστές. [...]

Έχω την αίσθηση, αγαπητέ, παγκόσμιε δικτάτορα, ότι θα ζήσεις τις υπόλοιπες μέρες της ζωής σου μέσα σε εφιάλτες επειδή εμείς οι υπόλοιποι ορθώνουμε το ανάστημά μας, όλοι εκείνοι που ξεσηκώνονται κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που ζητούν δικαιοσύνη, σεβασμό, εθνική κυριαρχία.

Ναι, μας αποκαλείς εξτρεμιστές, αλλά εμείς ξεσηκωνόμαστε κατά της αυτοκρατορίας, κατά του μοντέλου κυριαρχίας. [...]

Όπως λέει ο Σίλβιο Ροντρίγκες, η εποχή μας γεννά μια [καινούργια] καρδιά. Εμφανίζονται εναλλακτικοί τρόποι σκέψης. Υπάρχουν νέοι που σκέφτονται διαφορετικά. Και αυτό το έχουμε δει σε μία μόλις δεκαετία. Αποδείχθηκε ότι το τέλος της ιστορίας ήταν μια εσφαλμένη υπόθεση, και το ίδιο αποδείχθηκε για την Pax Americana και την εγκαθίδρυση ενός καπιταλιστικού νεοφιλελεύθερου κόσμου. Αποδείχθηκε, ότι αυτό το σύστημα παράγει μόνον φτώχεια.
Κι όλα αυτά εν μέσω αναφορών στο βιβλίο του Τσόμσκυ Ηγεμονία ή Επιβίωση: Η Εκστρατεία των ΗΠΑ για Παγκόσμια Κυριαρχία [στα ελληνικά εκδ. Πατάκη], στον Αριστοτέλη, στον Χίτσκοκ, σε διάφορους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής...

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης λύσσαξαν, ως συνήθως: "ο αριστερός πρόεδρος", "ο εχθρός της Αμερικής", "ο επιστήθιος φίλος του Κάστρο"...

Και η Κοντολίζα Ράις, όταν της ζητήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό του Μπους ως διάβολου, είπε: "Δεν θα δώσω αξία στα σχόλια του προέδρου της Βενεζουέλας για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πιστεύω πως δεν προσήκουν στον αρχηγό ενός κράτους"!

Πιπέρι στο στόμα! Πιπέρι στο στόμα!

[Προσθήκη]

Την Παρασκευή 22-9, ο Ούγο Τσάβες επισκέφθηκε μια εκκλησία στο Χάρλεμ, όπου μεταξύ άλλων αποκάλεσε αλκοολικό τον Τζωρτζ Μπους Β΄ [ήταν κάποτε...], και σατίρισε, με άψογη τεξανή προφορά, τον τρόπο με τον οποίο περπατάει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, λέγοντας ότι περπατάει όπως ο Τζων Γουάιν [Γουέιν]. Όπου γουάιν=κρασί.

Οι Αμερικανοί ξαναέγιναν έξαλλοι. Και όχι μόνον οι Αμερικανοί. Στο δελτίο ειδήσεων του Mega, η Όλγα Τρέμη και η Μαρία Καρχιλάκη σχολίαζαν τα όσα είπε ο Τσάβες ενώ στο κάτω μέρος της οθόνης υπήρχε ο τίτλος: "Ντελίριο" Τσάβες κατά Μπους. Γιατί έβαλαν το ντελίριο σε εισαγωγικά; Μάλλον τους φάνηκε λίγο βαρύ τώρα που το κανάλι σοσιαλίζει. [Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, κ.λπ.]

Στο μεταξύ, οι πωλήσεις του βιβλίου του Τσόμσκυ, που κρατούσε ανά χείρας ο Ούγο Τσάβες όταν μιλούσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, από το amazon.com εκτοξεύτηκαν στα ύψη...

5 σχόλια:

ATHENA είπε...

ΘΕΟΣ Ο ΤΣΑΒΕΣ!!!

ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΧΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΘΑΝΑΜΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΚΙ ΕΓΩ

ΚΑΙ Ο 12ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΟΣ ΜΟΥ

Η ΑΤΤΑΚΑ "ΜΥΡΙΖΩ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΘΕΙΑΦΙ"

ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ROTFL

1 είπε...

Κι εγώ τον είδα και τρελάθηκα στο γέλιο. Κανονικός σόουμαν, με το χιούμορ του, τη θεατρικότητά του, με απ' όλα. Και μετά βγήκε εκείνο το στεγνό, ο Αχμαντινετζάντ... Αλλάχ φύλαγε!

ATHENA είπε...

ΚΑΛΑ ΣΕ ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤ'ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΜΙΖΕΡΟΥΛΗ, ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ!!!

ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΤΖΑΝΤ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ???

ΓΜΤ ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΛΙΝΚ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΏ...

Ανώνυμος είπε...

Εκτός... «βασιλικού» εαυτού βγήκε ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, όταν στη διάρκεια της Ιβηροαμερικανικής Συνόδου άκουγε τον Ούγκο Τσάβες να διακόπτει τον Χοσέ Θαπατέρο.

Το περιστατικό ξεκίνησε με τον Ούγκο Τσάβες να εξαπολύει «φιλιππικό» εις βάρος του τέως πρωθυπουργού της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, αποκαλώντας τον «φασίστα».

Ο Θαπατέρο πήρε το λόγο σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον τέως πρωθυπουργό: «Μπορεί να μας χωρίζουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές, αλλά υπήρξε πρωθυπουργός με την ψήφο των Ισπανών» είπε μεταξύ άλλων.

Καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Τσάβες τον διέκοπτε. Το γεγονός αυτό εκνεύρισε τον Ισπανό βασιλιά, ο οποίος πετάχτηκε: «Γιατί δεν το βουλώνεις;» είπε κοιτώντας προς την πλευρά του προέδρου της Βενεζουέλας.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την καταγραφή του περιστατικού.

ΥΓ. Αυτό το μπλογκ έχει μετακομίσει εδώ και 13,5 μήνες...

http://theamapati.wordpress.com

Χ. Μόρφος