Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2006

8 Βόμβες, 190++ νεκροί

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το χθεσινό μακελειό στα τραίνα της Βομβάης. Οχτώ βόμβες εξεράγγησαν μέσα σε λίγα λεπτά με τραγικά αποτελέσματα: πάνω από 190, μέχρι στιγμής, οι νεκροί και περισσότεροι από 700 οι τραυματίες.

Ποιοι ευθύνονται;

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι υπεύθυνη είναι η οργάνωση "Και ο μήνας έχει 11"!

11 Σεπτεμβρίου 2001 (ΗΠΑ), 11 Μαρτίου 2004 (Μαδρίτη), 11 Ιουλίου 2006 (Βομβάη). Η 11η του μηνός έχει καταντήσει σήμα κατατεθέν...


Κυρίαρχος λαός και σκλάβοι
Καιρός να σοβαρευτούμε [;]. Μπαίνω στον πειρασμό και σας μεταφράζω κάποια αποσπάσματα, σχετικά με φανατικούς Άραβες, Αμερικανούς πολίτες και αρχαίους Αθηναίους, του κειμένου "Διατριβή ενός Φανατικού" [στα αγγλικά, στα γαλλικά]. Ο συγγραφέας του, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ζαν-Πιέρ Βουαγιέ, με "αδιάλλακτη λογική", διατυπώνει ορισμένες σκέψεις για την τρομοκρατία που θα τις χαρακτήριζα "πολύ καλτ".

Για παράδειγμα:

  • Τι καθεστώς διακυβέρνησης έχουν οι ΗΠΑ;
  • Δημοκρατία.
  • Ποιος είναι ο κυρίαρχος σε μια δημοκρατία;
  • Ο λαός.
  • Άρα την 11η Σεπτεμβρίου τα αεροπλάνα που έπληξαν τους Δίδυμους Πύργους δεν έπληξαν αθώους αλλά τον κυρίαρχο λαό κ.ο.κ. Εκτός και αν ο λαός δεν είναι κυρίαρχος, αλλά σκλάβος, οπότε οι επιθέσεις θέτουν επί τάπητος το ζήτημα της ανύπαρκτης δημοκρατίας στις ΗΠΑ. Οι σκλάβοι είναι αθώοι. Οι πολίτες δεν είναι... Για σκεφτείτε το λίγο...
Η κεντρική ιδέα είναι πολύ απλή: δεν πρόκειται για την πάλη των φτωχών ενάντια στους πλούσιους αλλά για την πάλη του καλού ενάντια στο κακό, δηλαδή για την πάλη της πίστης ενάντια στον μηδενισμό [...] Ο Μπους το γνωρίζει πολύ καλά. Οι σκλάβοι πληρώνουν πάντα τις αμαρτίες των αφεντικών τους. Οι φανατικοί Άραβες το υπογράμμισαν αυτό σε κάποια δήλωση με την οποία απαντούσαν στην κριτική ότι πλήττουν αθώους: Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι αποτελούν την κατ' εξοχήν δημοκρατία, ο λαός υποτίθεται ότι είναι κυρίαρχος εκεί [ενώ στους ουαχαβίτες είναι ο Θεός], έχει εκλέξει και εμπιστεύεται τους ηγέτες του και, συνεπώς, πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των επιζήμιων πράξεων των ηγετών του.

Σε μια δημοκρατία, ο λαός είναι κυρίαρχος και ο μοναδικός υπεύθυνος, ειδάλλως αυτή η δημοκρατία δεν είναι δημοκρατία. Οι φανατικοί Άραβες, με την ίδια ειρωνεία, συνεχίζουν τη δημοκρατική προπαγάνδα των βρωμολεφτάδων και παριστάνουν ότι μεταχειρίζονται τους Αμερικανούς σκλάβους ως Αθηναίους. Ένας Αθηναίος δεν θα διαπληκτιζόταν ποτέ για μια τέτοια επίθεση. Αντίθετα, θα απαιτούσε τις κεφαλές επί πίνακι εκείνων των στρατηγικών νοών η απροσεξία των οποίων επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι Αθηναίοι απαιτούσαν κάτι τέτοιο και το κατάφερναν, τελείως παράνομα, για πολύ λιγότερο σημαντικά θέματα.

Στην Αθήνα οι σκλάβοι ήταν οι μόνοι αθώοι στην πολιτική. Είτε τα θύματα στους [Δίδυμους] Πύργους είναι σκλάβοι και συνεπώς αθώοι, είτε είναι πολίτες και, συνεπώς, υπεύθυνοι και, άρα, στρατηγικοί στόχοι.

Στη Γκερνίκα, οι Γερμανοί "ανακάλυψαν" τους στρατηγικούς τρομοκρατικούς βομβαρδισμούς που εκλάμβαναν τους πολίτες ως στρατηγικούς στόχους. Οι Αγγλοσάξωνες "ανακάλυψαν" τους στρατηγικούς βομβαρδισμούς που δεν φείδονται των πολιτών, και δεν τους πειράζουν κάποια περιστασιακά αντίποινα με τρομοκρατικούς βομβαρδισμούς πολιτών όπως στη Δρέσδη, στη Χάβρη ή στη Χιροσίμα.

Οι Αμερικανοί θεωρούσαν ότι είχαν ειρήνη με τον Αλλάχ, αλλά έκαναν λάθος. Ο Μπιν Λάντεν, με μια αδιάλλακτη λογική, επιμένει: "Κάθε Αμερικανός είναι εχθρός μας, άμεσα ή έμμεσα, είτε κουβαλάει όπλο είτε πληρώνει φόρους". Πράγματι, ποιος χρηματοδοτεί τη βιομηχανία όπλων αν όχι ο κυρίαρχος λαός με τους φόρους του; Ευτυχισμένοι φορολογούμενοι. Κάθε πλούσιος Αθηναίος έπρεπε να εξοπλίσει τουλάχιστον μια τριήρη...
ΥΓ. Οι υπογραμμίσεις στο κείμενο είναι δικές μου

Δεν υπάρχουν σχόλια: