Κυριακή, Ιουλίου 23, 2006

Τώρα το λένε "αυτοάμυνα"


25 Νοεμβρίου 1940
Σιωνιστές τρομοκράτες ανατινάζουν μέσα στο λιμάνι της Χάιφα το S/S Patria. Τα θύματα μεταξύ των επιβατών είναι παραπάνω από 288 νεκροί.

6 Νοεμβρίου 1944
Δολοφονείται στο Κάιρο, από Σιωνιστές τρομοκράτες της "Στερν", ο Βρεταννός υπουργός σε θέματα της Μέσης Ανατολής Λόρδος Μόιν.

22 Ιουλίου 1946
Η Σιωνιστική τρομοκρατική οργάνωση "Ιργκούν" ανατινάζει στην Ιερουσαλήμ το ξενοδοχείο "King David". Θύματα παραπάνω από 91 πρόσωπα νεκροί (Άραβες, Βρεταννοί και Εβραίοι).

1946-1947
Η Σιωνιστική τρομοκρατική οργάνωση "Ιργκούν" ανατινάζει τη Βρεταννική Πρεσβεία της Ρώμης και ταχυδρομεί σ' όλο τον κόσμο, παγιδευμένες επιστολές. Ένα απ' τα θύματα ο Βρεταννός διπλωμάτης Ρεξ Φάραμ.

1947-1948
Η Σιωνιστική τρομοκρατία αναγκάζει περισσότερους από 700.000 άμαχους Παλαιστίνιους, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τη γη των πατέρων τους. Το Ισραήλ, από τότε, αρνείται να τους επιτρέψει να γυρίσουν ή και να τους αποζημιώσει για τη γη που τους έκλεψε.

9 Απριλίου 1948
Ο Μεναχέμ Μπεγκίν κι η Σιωνιστική τρομοκρατική οργάνωση "Ιργκούν", δολοφονούν 251 άμαχους Άραβες χωρικούς, εν ψυχρώ, στο χωριό Ντεΐρ Γιασίν. Αυτή η σφαγή γίνεται αφορμή να πάρει ο Μπεγκίν το παρατσούκλι "χασάπης".

17 Σεπτεμβρίου 1948
Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη Κόμης Μπερναντότε, δολοφονείται στην Ιερουσαλήμ από Σιωνιστές τρομοκράτες της "Στερν".

Είναι ατέλειωτος όμως ο ματωβαμένος κατάλογος των Σιωνιστικών τρομοκρατικών επιχειρήσεων. [...] Δεν θάταν λίγο να πει κανείς ότι ξεπέρασαν [σ.σ. οι σιωνιστές] σε αγριότητα κι αυτούς τους Γερμανούς δήμιούς τους.

Δολοφονούν γυναίκες και βρέφη, καταστρέφουν ολόκληρα χωριά, ανατινάζουν με δυναμίτη πόλεις ολόκληρες, όπως την Κουνέιτρα (53.000) κάτοικοι. [...]

Η φοβερότερη, όμως, πράξη της Σιωνιστικής τρομοκρατίας είναι η ρίψη, από ένα αναγνωριστικό αεροπλάνο, παγιδευμένων παιδικών παιχνιδιών! Στο μικρό χωριό Αρκούμπ, στο Νότιο Λίβανο, έριξαν μπάλες, σβούρες αρκουδάκια, κούκλες, τραινάκια, ρομπότ, τρανζιστοράκια κι άλλα παιχνίδια, που στην πραγματικότητα ήταν παγιδευμένες νάρκες. Τα παιδιά, μόλις έφυγε το αεροπλάνο έτρεξαν να παίξουν και μόλις κουνούσαν ή κούρντιζαν το παιχνίδι, αυτό έσκαγε και τα σκότωνε. Ο γράφων επισκέφθηκε το Αρκούμπ και είδε θύματα και παιχνίδια με τα μάτια του [...]


Όλα τα παραπάνω προέρχονται από το βιβλίο του Πέτρου Βάβαλη, Μεναχέμ Μπέγκιν - Ο "Χασάπης" του Ντεΐρ Γιασίν [εκδ. γραμμή, Αθήνα, 1978, σελ. 31-34. Ορθογραφία-σύνταξη του πρωτότυπου, υπογραμμίσεις δικές μου].

Οι Ισραηλινοί, εκτιμώντας προφανώς την "προσφορά" του, ανέδειξαν αργότερα τον Μεναχέμ Μπέγκιν [1913-1992], πρωθυπουργό της χώρας [1977-1983], ενώ η διεθνής κοινότητα τον τίμησε και με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης! Ο Μ. Μπέγκιν ήταν πρωθυπουργός όταν τα ισραηλινά στρατεύματα είχαν εισβάλει για πρώτη φορά στο Λίβανο το 1982.

Ο κόμης Φόλκε Μπερναντότε [1895-1948], δολοφονήθηκε από μέλη της ομάδας Lehi, που είναι πιο γνωστή ως Συμμορία του [Αβραάμ] Στερν. Μεταξύ των τριών ανθρώπων του ηγετικού κέντρου της Στερν που ενέκριναν τη δολοφονία του Μπερναντότε ήταν και ο Γιτζάκ Σαμίρ [1915], μετέπειτα πρωθυπουργός κι αυτός του Ισραήλ [1983-1984 και 1986-1992].

Το 1940 και 1941, η Lehi είχε προτείνει να συμμετάσχουν στον πόλεμο στο πλευρό της Γερμανίας, για να καταφέρουν να εκδιώξουν τους Βρετανούς από την Παλαιστίνη. Πώς είπατε; [περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο Lehi της wikipedia, που μόνον για αντι-εβραϊσμό ή αντι-σημιτισμό δεν μπορεί να κατηγορηθεί].

Τα αναφέρω όλα αυτά, όχι για άλλους λόγους αλλά γιατί διάβαζα χτες τα όσα είχε γράψει στο γνωστό άρθρο του ο Εντγκάρ Μορέν όπου, μεταξύ άλλων, απορούσε γιατί, «Δύσκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί πως ένα έθνος φυγάδων, προερχόμενο από τον λαό που έχει καταδιωχθεί περισσότερο στην ιστορία της ανθρωπότητας (...) είναι ικανό να μετατραπεί μέσα σε δύο γενιές σε λαό εξουσιαστή ο οποίος, με την εξαίρεση μιας αξιοθαύμαστης μειονότητας, βρίσκει ικανοποίηση στο να περιφρονεί και να εξευτελίζει».

Ποιες δυο γενιές;

Τα λέγαμε και προχτές: "Δεν μπορείς να κατηγορείς ως μιμητές τους πρώτους διδάξαντες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: