Πετάξτε τον απ' τα παράθυρα!
Ο λόγος για τον Internet Explorer της ακατανόμαστης.
Μόλις ανακάλυψα κατά λάθος ότι, τουλάχιστον, σ' αυτό το μπλογκάκι δείχνει άλλα αντ' άλλων, όπως π.χ. στο προτελευταίο σημείωμα δείχνει πριν από, και μετά, τις σημειώσεις κάτι σαν:
!--[if !supportFootnotes]-->[2]<!--[endif]--.
Ενώ θα έπρεπε να δείχνει μόνον τον αριθμό. Προφανώς η "καινοτόμος" τεχνολογία της ακατανόμαστης έχει μείνει πέντε-έξι-επτά χρόνια πίσω.
Για να μην μιλήσω για τα μεγέθη των γραμματοσειρών και ένα σωρό άλλα τέτοια.
Πετάξτε τον λοιπόν από τα Παράθυρα.
Αντ' αυτού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
- Firefox. Η ελληνική του έκδοση είναι κάτι λιγότερο από 5 ΜΒ. Ακόμη κι αν έχετε αργή σύνδεση αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω. Tabs, επεκτάσεις, θέματα, ταχύτητα, ασφάλεια, λειτουργικότητα... Ο browser της ακατανόμαστης μοιάζει με... αραμπά μπροστά του.
- Opera. Ένας εξαιρετικός επίσης browser που βρίσκεται ήδη στην έκδοση 9.0. Ό,τι πιο προηγμένο τεχνολογικά. Με ίδια και καλύτερα χαρακτηριστικά από τον Firefox. Μόνο πρόβλημα τα ελληνικά, που υποθέτω ότι είναι ζήτημα ημερών ο σχετικός language file. Η μεγαλύτερη καινοτομία του; Κάποια μικρά προγραμματάκια τα Widgets, με τα οποία μπορείτε να κάνετε ουκ ολίγα. Από το να παίζετε pacman μέχρι sudoku μέχρι... μέχρι...
Τι σημαίνει οργανωτήρι ευρετηρίου αρχείων;
Ψάχνετε ένα αρχείο [κείμενο, ιστοσελίδα, φωτό, e-mail κ.ο.κ.] που περιέχει,στον τίτλο του ή στα όσα περιέχει τις λέξεις, για παράδειγμα, "Θεαμαπάτες" και "Δικτυώματα". Τσούκου-τσούκου με το search των παράθυρων, τσούκου-τσούκου. Όχι αραμπάς, μπουσούλημα. Κι αν θελήσετε να ψάξετε ξανά τις λέξεις "Θέαμα" και "Δίκτυο", δώσ' του πάλι με το μπουσούλημα.
Οπότε τι κάνετε;
Κατεβάζετε το Copernic Desktop Search. Βρίσκεται στην έκδοση 1.7 [η 2.0 είναι σχεδόν έτοιμη - prerelease] και αναλαμβάνει να φτιάξει ένα ευρετήριο όλων των λέξεων που απαντώνται στα αρχεία του υπολογιστή σας. [Μπορεί να πάρει ατέλειωτες ώρες ή και ημέρες, ανάλογα με τον αριθμό των αρχείων σας. Αλλά δεν επιβραδύνει καθόλου τον υπολογιστή, αφού δουλεύει όταν δεν τον χρησιμοποιείτε.] Στη συνέχεια, μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου έχετε τα αποτελέσματα όποιας έρευνας σας κατέβει στο κεφάλι τσουπ! στην οθόνη σας. Ένα μικρό αριστούργημα. Οργανώνει: Files, music, images, videos, emails, contacts, favorites, bookmarks... ό,τι φαντασθείτε.
Συμπερασματικά:
- Χωρίς υπολογιστή μπορώ να ζήσω.
- Με υπολογιστή και τον Internet Explorer - δεν πέφτω καλύτερα απ' το παράθυρο...
- Με υπολογιστή χωρίς τον Κοπέρνικο, ούτε στιγμή!
4 σχόλια:
Προτεινω και Λινουξ... Ισως δεν θα γινει ευκολωτερη η ζωη, θα γινει ομως καλυτερη...:)
Το blog δε φαινεται σωστα στον Opera 9.00 Beta 2 σε Fedora Core 5 (KDE v. 3.5.3-4.1) - συγκεκριμενα η δεξια στηλη δεν βρισκεται δεξια αλλα κατω απο τα ποστ, στο τελος της σελιδας, (και το template ειναι λιγο ανω-κατω)
Πριν δυο μερες ηταν ολα στη θεση τους και το blog φαινοταν σωστα στον opera.
Σε Konqueror v. 3.5.3-6.2 και firefox 1.5.0.4 το βλεπω σωστα.
Το λίνουξ δεν είναι κι άσχημη ιδέα, πλην όμως... τα γνωστά. Προγράμματα, συνήθειες, το' να τ' άλλο. Κάποιες φορές πάντως που προσπάθησα όλο και κάτι δεν πήγαινε καλά. Πάντως την τελευταία φορά που φορμάρισα τον δίσκο άφησα και ένα [τρίτο] partition για λόγου του. Θα το επιχειρήσω κάποια στιγμή.
Για τον opera τι να κάνω;
Ήδη σήμερα έφαγα κάμποσες ώρες διορθώνοντας κώδικα σε κάποια μηνύματα για να φαίνονται καλά στον Internet Explorer. Πάντως εγώ τώρα τα βλέπω μια χαρά. Το μπέρδεμα είναι με διάφορες μλκς της ακατανόμαστης και όταν κάνεις κόπυ-πέιστ από το word μεταφέρονται κι ένα σωρό σκουπίδια, τα παίζει και το blogger...
Αν αναφέρεσαι στο template του blogger δεν φαίνεται να τα έχει παίξει ακόμα. Θα κάνω κάποιες αλλαγές ακόμα που θέλω και θα το κοιτάξω.
Αφού πάντως το βλέπεις εντάξει στο firefox 1.5.0.4 με λίνουξ, κι εγώ στο ίδιο με παραθύρια, ας το κατεβάσουν κι οι υπόλοιποι να ησυχάσουμε ;-)
Κατέβασα και το firefox 2 beta. Εγκατάσταση οκ, τα παίρνει όλα τάχιστα από το προηγούμενο, αλλά έχει ένα μικρό πρόβλημα ακόμα με τις επεκτάσεις. Θέλουν κι αυτές αναβάθμιση...
Όταν έρθει η στιγμή να ξαναδοκιμάσεις το Linux διάβασε τον οδηγό μετάβασης της IBM που θα βρείς στο http://www.redbooks.ibm.com/redpieces/pdfs/sg246380.pdf
Ευχαριστώ. Επειδή κυκλοφορούν διάφορες εκδόσεις του linux, τι προτείνεις για έναν πρωτάρη;
Δημοσίευση σχολίου