Τρίτη, Ιουλίου 18, 2006

Έχασε τη ζωή του, αλλά βρήκε το θάνατο

Η φωτογραφία [ΑΠΕ] φέρει την εξής λεζάντα στο in.gr: "Μικρές Ισραηλινές γράφουν μηνύματα για τη Χεζμπολάχ σε βλήματα που θα εκτοξευτούν από το στρατό"... Κι όπως είχε πει η Γκόλντα Μεΐρ, πρωθυπουργός κάποτε του Ισραήλ, όταν ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδιζαν στρατόπεδα Παλαιστινίων προσφύγων στο Λίβανο: "Κάθε γκαστρωμένη Παλαιστίνια είναι μία βόμβα στα θεμέλια του κράτους του Ισραήλ"...


Παρακολουθούσα ειδήσεις την περασμένη εβδομάδα. Άφωνος. Έλεγε η ομιλούσα κεφαλή: "ένα κοριτσάκι έξι ετών έχασε τη ζωή του". Στη Λωρίδα της Γάζας. Από ισραηλινά πυρά.

"Έχασε τη ζωή του". Έτσι ακριβώς! Προφανώς, την κρατούσε στο χεράκι του, κάπου της έπεσε, την έχασε, δεν την ξαναβρήκε!

Απρόσεκτοι εκεί στη Μέση Ανατολή. Πάνω από διακόσια άτομα, δεκάδες παιδιά ανάμεσά τους, έχουν χάσει τη ζωή τους στον Λίβανο την τελευταία εβδομάδα. Απρόσεκτοι! Δεν δολοφονήθηκαν, δεν σκοτώθηκαν, έχασαν τη ζωή τους.

Αυτά από την έξω πλευρά των συνόρων του Ισραήλ. Στο εσωτερικό του τα πράγματα -και οι ειδήσεις- είναι διαφορετικές. Οχτώ άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο στη Χάιφα, από πύραυλο της Χεζμπολά. "Προσεκτικοί" εκεί στο Ισραήλ. Οι άλλοι χάνουν. Αυτοί βρίσκουν. Ή, μάλλον, προσεκτικοί δεν είναι οι Ισραηλινοί. Προσεκτικές είναι οι ομιλούσες κεφαλές. Και το σινάφι τους.

Τι θα έκανε το Ισραήλ χωρίς τη Χαμάς και τη Χεζμπολά; Άγνωστο. Η πρώτη έχει υποστηριχτεί -εμμέσως πλην σαφώς- από το Ισραήλ κατά περιόδους. Αλλά ας μην αρχίσουμε να ψάχνουμε. Θα μελαγχολήσουμε. Για τη δεύτερη, ο τίτλος ενός άρθρου του Κ. Τσαπόγα στη χθεσινή Ελευθεροτυπία τα λέει όλα: "Ισραηλινό φιλί ζωής στη Χεζμπολά".

"Θα γίνουμε όλοι Χεζμπολά!", φώναζαν κάποιοι Λιβανέζοι μπροστά στις κάμερες, πριν από μερικές ημέρες. Μπίνγκο!

"Θα γίνουμε όλοι Χαμάς!", υποθέτω ότι θα φωνάζουν αρκετοί στη Λωρίδα της Γάζας και στα υπόλοιπα παλαιστινιακά εδάφη! Ξανά μπίνγκο!

Οι Ισραηλινοί χτυπάνε τη σιιτική Χεζμπολά. Οι "προαιώνιοι" σύμμαχοί τους, οι Αμερικανοί, "κυβερνούν" το Ιράκ με τη βοήθεια των σιιτών [έχουμε αναφερθεί και παλιότερα στους σιίτες του Ιράκ]. Σιίτες και Σουνίτες αλληλοσφάζονται στο Ιράκ [οι βόμβες που σκάνε καθημερινά στο Ιράκ προφανώς δεν πλήττουν τα στρατεύματα κατοχής...] Το σιιτικό Ιράν βρίσκεται μονίμως στο ισραηλινο-αμερικανικό στόχαστρο. Το σιιτικό Ιράν χρηματοδοτεί τόσο τη σιιτική Χεζμπολά όσο και τη σουνιτική Χαμάς. Μύλος...

Πιθανώς το Ισραήλ να χτυπά την όλο και περισσότερο αποστρατιωτικοποιημένη -σιιτική- Χεζμπολά για να εμποδίσει την άνοδο -ή την κάθοδο- στην περιοχή της -σουνιτικής- Αλ Κάιντα. Ίσως.

Μύλος; Κάτι παραπάνω.

Ο πρώτος ηγέτης των σιιτών μουσουλμάνων, κάποιος Αμπντουλά ιμπν Σαμπά, ήταν εβραίος ραββίνος από την Υεμένη που προσηλυτίστηκε στον μωαμεθανισμό. Χα!

Για -ελαφρώς- περαιτέρω ενημέρωση:

Σειρά άρθρων για την κατάληψη του Νοτίου Λιβάνου από το Ισραήλ [1978-2000] [αγγλικά].

Προσέξτε το άρθρο του Ίσραελ Σαχάκ, "Τα πραγματικά συμφέροντα του Ισραήλ στο Λίβανο" [αγγλικά]. Αν και γραμμένο το 1996, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Οι γκεμπελικές σοφιστείες του Ισραήλ περί ασφαλείας του κ.λπ. έχουν πολύ πιο στέρεες υλικές βάσεις.

Αναφέρει διάφορα ο Ι. Σαχάκ. Για αδασμολόγητα προϊόντα, για δολοφονίες... για... για... Α! Και έχει ένα ενδιαφέρον απόσπασμα από άρθρο της Etty Hassid σε ισραηλινή εφημερίδα:
"Όσο δύσκολο κι αν είναι να το πιστέψει κανείς, το κράτος του Ισραήλ είναι ενεργά αναμεμειγμένο στο εμπόριο ναρκωτικών, ειδικά στα βόρεια σύνορά του με τον Λίβανο. Οι εμπλεκόμενοι είναι, από τη μια μεριά, ο ισραηλινός στρατός, η Σαμπάκ, η Μοσσάντ και η ισραηλινή αστυνομία και, από την άλλη πλευρά, Λιβανέζοι έμποροι ναρκωτικών, ισραηλινοί Βεδουΐνοι από τη Νεγκέβ και απόστρατοι [ισραηλινοί] ανώτεροι αξιωματικοί."
Τελειώνοντας το άρθρο του, ο Ί. Σαχάκ επισημαίνει:
Οι ισραηλινοί πόλεμοι στο Λίβανο είναι ανάλογοι με τους Πολέμους του Οπίου στον 19ο αιώνα...
Γκλουπ!!!

Ο Ίσραελ Σαχάκ θα μας απασχολήσει και στο επόμενο σημείωμα. Θέμα του σημειώματος; Ισραήλ και -ποιος άλλος;- Πλάτων.

Και ξανά γκλουπ!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΙΧΤΟΣ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ!

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ

Η ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΚΟΒΩ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ !-)


ΑΘΗΝΑ Η ΦΟΡΟΥΜΙΑΣ

1 είπε...

Το πρόβλημα, ξέρεις, με τη Μέση Ανατολή, και εν γένει τη Σαχαρασία, είναι οι υδάτινοι πόροι.

Το νερό χρησιμοποιείται, τα απόνερά του ξαναχρησιμοποιούνται, και πάει λέγοντας. Κανονική "ανακύκλωση".

Στα απόνερα της διάλυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ξεπλύθηκαν οι αυτοκρατορίες Αγγλίας και Γαλλίας, στα απόνερα της διάλυσής τους ξεπλύθηκαν και ξεπλένονται οι κάθε λογής αραβικοί εθνικισμοί, η σοβιετία, το Ισραήλ, το -ο Αλλάχ να το κάνει- Ισλάμ και η αμερικανική αυτοκρατορία.

Σήμερα, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις μέσα στα απόνερα της Μ. Ανατολής τι υπήρξε κάποτε νερό, τι είναι πετρέλαιο, τι είδους μονοθεϊσμός χρησιμοποιήθηκε για τον πλούσιο... αφρό του, τι είδους άχρηστοι ηγέτες πλατσούρισαν με αυταρέσκεια και περισσή ανικανότητα και αλαζονεία μέσα τους.

Τα θύματα γνωστά. Κι ας υπερασπίζονται με το όπλο παραπόδα, εκόντες-άκοντες, τους όποιους ραββίνους, ιμάμηδες, μητροπολιτάδες, μονάρχες, προέδρους, πρωθυπουργούς, ξένα συμφέροντα...

Εν ολίγοις, στα κατάμαυρα απόνερα της Μ. Ανατολής όλοι οι... λουόμενοι τι χρώμα λες να έχουν;

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΤΙ ΣΕ ΠΙΣΑ-ΚΑΤΡΑΜΙ...